2012. június 5., kedd

Amikor a méhem ellenem fordul...

Egy új könyvre szeretném felhívni a figyelmeteket!


Egyre többen keresünk saját utat a betegségeink leküzdésére. Nagy szeretettel ajánlom Árvai Nóra könyvét, aki saját betegsége és gyógyulása történetét írja le...
Személyesen is tudsz vele találkozni, a könyvhéten Nóri dedikálja könyvét a Vörösmarty téren, június 9-én, 16-tól 18 óráig, a medicina sátorban!

Az endometriózis krónikus alhasi fájdalmakkal, görcsös menstruációval, rendszertelen, erős vérzéssel, fájdalmas szexuális élettel és akár teljes meddőséggel járó betegség, amely napjainkban már minden tizedik nőt érinti, mégis alig-alig hallunk róla. Diagnózisa csak műtéttel lehetséges, rutin nőgyógyászati vizsgálattal nem kimutatható.
A könyv, ami erről a rejtélyes betegségről szól, hihetetlenül körültekintő és alapos, mindenre kitér a kezdeti tünetektől, diagnózison, kóreredeten, a hagyományos orvosi és alternatív kezelési lehetőségeken át a gyermekvállalás nehézségéiig, és a legújabb kutatási eredményekről is beszámol. A szerző saját betegségének és pokoljárásának története épp csak személyes illusztráció, a hitelesség kedvéért, szerényen elrejtve a tárgyszerű tudnivalók özönében - mégis megdöbbentő, megrázó történet. Hogyan képes arra ez a fiatal nő, hogy miután mindezeken átment, ilyen pozitívan, tettre készen tekintsen a jövőbe? Hogyan mondhatja nyolc műtét, sok-sok szenvedés és méhének eltávolítása után, hogy a történtek hasznára váltak, és jobb, bölcsebb ember lett általuk? Kevesek képesek erre. De a könyv szerzője igen. Azért, hogy segítsen mindazoknak, akik ugyanebben a cipőben járnak. Hogy mindaz, ami vele megesett, ne fordulhasson elő még egyszer, ne történjen meg, hogy bárkinek, aki endometriózisban szenved, ilyen sokáig kelljen nélkülöznie a helyes diagnózist, és esetleg ugyanígy át kelljen esnie ezen a kálvárián.
Azon kevés orvosi tárgyú könyvek egyike ez, amelyet laikusként, a konkrét betegségben való érintettség nélkül is feszült érdeklődéssel forgathat az olvasó.

1 megjegyzés:

Varga Kriszta írta...

Az endometriózis visszahúzódik egy alapos endometriózis diétával, illetve 2-3 hónap diétázás után Aviva-torna segít garantáltan.
Ha a szervezet nagyon elsavasodik, produkál ilyen szomorú dolgokat.
Az Aviva-torna pedig nagyon helyreállítja a hormonokat, az altest vérkeringését. (Tóth Lívia Pesten ezt oktatja, megtalálhatő az elérhetősége a neten.)
Van remény, és egészen biztosan ki lehet mászni ebből.
Ezt azért írom le, hogy szórhassam a hírét a gyógyulás lehetőségének. A barátnőm hosszú ideig hadakozott ez ellen, és végre sikerült mindenféle műtét nélkül meggyógyulnia.