2011. július 31., vasárnap

Nyers hétvége Piliscsabán

Nagy kihívás volt számomra ez a hétvége.
Péntektől vasárnapig 30 ember napi 3-szori nyers kosztját biztosítottam egy "látványkonyhában". Volt segítségem, mert szinte mindent együtt készítettünk, párhuzamosan a levest, a főételt, a desszertet.
Megmutattam, milyen hajdinát használunk, hogyan kell csíráztatni és felhasználni.

Készítettünk aszalványokat, granolát, hajdina ropogóst, sós palacsintát, pizza alapot. 
A társaság nagyon nyitott volt, kíváncsi mindenre, jó volt így együtt dolgozni. Remélem sok hasznos dolgot tudtam átadni...

A legnagyobb sikere a tökfőzeléknek és a nyers lecsónak volt, természetesen fasírttal! A pizza is ízlett, aszalt hagymával, paradicsommal, csírákkal. A gyümölcspalacsinta is mély nyomokat hagyott a résztvevőkben, megtöltöttük barackkal, és leöntöttük vaníliás kesuszósszal, majd megcsurgattuk kevés mézes karobbal.

Készült két "interaktív" torta is: a gyümölcstortának van egy általános receptje, amit mindenki saját ízlése és kedve szerinte készíthet el. Ennek megfelelően lett egy barackos-sárgarépás és egy almás-szilvás torta. Mindkettő alapja diós-datolyás-mézes massza volt tortaformába belenyomkodva, a tölteléket pedig együtt találtuk ki ott helyben, együtt kóstoltuk, és addig folytattuk az ízesítést, amíg mindenki azt nem mondta: igen, így mehet. Kesudió hab volt a tetején, és a csokicsurgatást is megszavazta a társaság.

Fotózni sajnos nem volt időm, de remélem Ildikó feltesz néhány képet, amiket ő készített...

Néhány kép még az első napról:

Bepakoltuk a gyerekeket is a kocsiba, jöttek velem!

Piliscsabán gyönyörű környezetben voltunk, kár, hogy az idő nem volt kegyes hozzánk 

Hatalmas bodzabokor

És a kilátás

Az első vacsora második fogása: barackos palacsinta vanília öntettel, csokicsurgatással

Nincsenek megjegyzések: