2008. október 19., vasárnap

Nyerskonyha ismeretek

Október 18-án részt vettem Urbán Vali nyerskonyha kurzusán. Zöld lé, saláta, zöldség saslik, és édesség, emellett pedig sok sok nagyon hasznos és érdekes hangzott el. Olyan furcsa, hogy még friss az emlék, mégsem tudok igazából mit írni, az élményhez képest minden szó csak üres fecsegés lenne. Urbán Valihoz minden érdeklődőnek el kellene menni. Mindenkinek csak ajánlani tudom. www.nyersetel.hu

Elvittem ide a kislányomat is, 10 éves, és nagyon élvezte. Itta Vali minden szavát, és a végére nagyon elfáradt, ebből látszott, hogy mennyire odafigyelt.

Rá kellett jönnöm, hogy az élő ételek - életmód már nem csak a konyháról szó. Ez csak egy eszköz, az első lépés, amit meg kell tenni. Egy idő után az étkezés rutinná válik, és ugyanolyan egyszerű dolog lesz, mint bárki másnak. A lényeg a testi-lelki megtisztulás, a figyelem a valódi lényegre. Miért is vagyunk itt a földön? Meg tudjuk-e érteni a környezetünket? Tudunk-e másokra figyelni anélkül, hogy a saját egónkat előtérbe tennénk? Na erről majd indítok egy másik blogot, térjünk vissza a témához :)

A múlt héten egy másik nagyon kedves lánynál is voltam, Máthé Saroltának hívják, ő is nyersétel oktatással foglalkozik, klubszerűen tart összejöveteleket, előadással és étel bemutatóval, ételkóstolóval. Aki kezdő az élő ételek fogyasztásában, vagy csak érdekli a dolog, annak nagyon ajánlom: http://www.livingfoods.hu/virtual/default.aspx
A főoldalon most éppen fent van egy kép az első előadásról, gondolom senki nem csodálkozik azon, hogy ott ülök én is a jobb szélen. Saci nagyon kedves, segítőkész, könyveket lehet nála kölcsönözni, és venni is. Ja, és remek ételeket készít!!

És a potluck! Ez egy nagyon érdekes és hasznos kapcsolat- és közösség építő program. Összejövünk hasonlóan gondolkodók, mindenki elhozza a saját maga által elkészített nyersétel finomságot, és miután beszélgettünk egy kicsit, együtt elfogyasztjuk a hozott ételeket. A Világközepén (www.vilagkozepe.hu) már augusztus óta létezik ez a program, minden hónap második szombatján, de az vegán potluck. Tehát oda főtt vegán ételekkel lehet készülni, nagyon kedvesek a házigazdák, én eddig mindegyiken ott voltam, remek a hangulat. És bár az nem kifejezetten nyersétel potluck, a véletlen úgy hozta, hogy az utóbbi kettő alkalommal a vendégek úgy jöttek össze, hogy többségében nyersevők voltunk.

De az igazi nyers vegán potluckot Urbán Vali szervezte és indította. Az első alkalom szeptember 20-án volt, nagyon szimpatikus emberek, finom ételek, és jó hangulat. Valihoz elvittem a három rosszcsont gyerekemet is, és hát nem tudom másokat mennyire zavart, én sajna szinte senkivel nem tudtam beszélgetni, és sokkal korábban haza is kellett jönni. Na de majd most! A következő potluck-nak én leszek a házigazdája, és a kicsiket nem viszem!

Nincsenek megjegyzések: