A nyers vegán tortilla lap tulajdonképpen aszalt alma és spenót pici sóval. Így egy picit édeskés, de rugalmas lapot kapunk, amit nagyon jól meg lehet tölteni, nézzétek csak:
Nyers vegán tortilla 3 darab:
50 dkg alma,
10 dkg spenót
pici só
Mindent simára turmixolunk, és 3 részre osztjuk. Aszalógép tapadásmentes lapjára szép kis korongokat formázunk.
45 fokon kb 6 óra alatt szárazra aszaljuk.
Rugalmas, picit édes, picit sós, remek alapja egy zöldség tekercsnek.
Bármivel meg lehet tölteni, most az enyém következik:
Megtöltöttem avokádóval, savanyú káposztával, saláta levelekkel, aszalt olajbogyóval, kápia paprikával, csírákkal. Feltekertem, és meglocsoltam modenai balzsamecettel...
Avokádó és savanyú káposzta |
csírák |
olajbogyó és kápia paprika |
Feltekerjük és meglocsoljuk balzsamecettel |
így néz ki felvágva |
2 megjegyzés:
Kedves Gitta, én teljesen kezdő vagyok és már az első lépésnél elakadtam.
Azt írod 50 dkg alma. Ez az aszalt almából 50 dkg? Vagy először 50 dkg nyers almát meg kell aszalni?
A másik elakadásom, hogy amikor turmixolok és nincs elég folyadék az alapanyagokban, akkor egyszerűen kisodródik az edény szélére minden és csak forognak üresen a kések. Mi kell ahhoz, hogy ilyen egységes állagú legyen a tortilla alapanyag?
Köszönöm
Tünde
Ezt az 50 dkg almát a spenóttal és egy kis sóval simára kell turmixolni. Ha turmixgéppel csinálod, akkor biztos van hozzá valamilyen tömködő, amivel az almát és a spenótot tudod mozgatni, hogy mindig a kés közelében legyen. Egy nagyon kevés vizet tehetsz hozzá, hogy jobban el tudjon keveredni a cucc. Ha aprítógéppel dolgozol, azzal sosem lesz elég sima, egységes állagú a tortilla lap. Inkább turmixgéppel!
sok sikert!
Megjegyzés küldése