2017. május 5., péntek

Zöld turmix kombuchával

Gondolkoztam, hogy hogyan lehet a jó még jobb... és megtaláltam!

A zöld turmixomba 'löttyintettem' egy kis kombucha-t, nem is akármilyet, a meggyel ízesített változatot.
Bemutatom, ő az:


A kombucha egyébként is remek ital, ami helyreállítja a bélflórát, javítja a vérkeringést, nyugtatja az elmét ééééés, rendkívül finom. Önmagában is persze vízzel hígítva, de ez a meggyes változat különleges aromát ad a zöld turmixnak, ami szintén finom már magától is, de így együtt a kettő...

Különlegesség még, hogy megérkezett a Hillvital bio zöld szállítmány, fodros kel, római saláta és pár levél rukkola volt ma a csomagban.
Ha erről a lehetőségről szeretnél többet tudni, akkor olvasd el ezt a bejegyzésem: zöld turmix bio zöld levelekből


A másik különlegesség, hogy az elkészült turmix egyáltalán nem volt habos, mert a vákumos turmixgép kipumpálta a levegőt a kehelyből, és nem keveredett bele a turmixba :)
Erről a gépről is írtam már, ha érdekel, akkor itt olvashatod: Ozen az új turmixgép

És íme, így nézett ma ki a friss bio zöld levelekből, kombuchával, vákumosan készült hiper szuper zöld turmixom:
zöld turmix jó sűrűn, banánnal, eperrel, goji bogyóval és menta levelekkel 
Természetesen működik a dolog a TE turmixgépeddel, és azzal a zöld levéllel, amit TE vettél tegnap a piacon :) csak csináld :)

Hozzávalók:
1 marék zöld levél (lehetőleg vegyszermentes, tiszta legyen)
1 alma
kb 1 dl víz
2 evőkanál kombucha koncentrátum

az evéshez eper, banán (vagy bármilyen gyümölcs, ami otthon van)
goji bogyó (vagy bármilyen aszalt gyümölcs, amit szeretsz)
és menta levelek nagyon finom, ki ne hagyd :)

micsoda színek... 
ez így jó sűrű lesz, tálkába lehet önteni, mehetnek bele a gyümölcsök, a menta, és lehet kanállal enni :)


Kombuchával isteni :)

Nincsenek megjegyzések: