2017. május 25., csütörtök

Kesuhús sárgarépa rizzsel, kápia paprikával, petrezselyemmel

Kesuhús sárgarépa rizzsel és zöldséekkel

A kesudió az egyik kedvencem.
Finomak a rostjai, kitűnő kesutej készül belőle. Torták krémje, édességek elmaradhatatlan alapanyaga.
Sós főételt ritkán csinálok kesudióból, arra ott van a többi dióféle, olajos mag, mint pl. a napraforgómag, dió, mandula, paradió, tökmag, stb...

És most jön a kivétel...

Most egy nagyon gyorsan elkészíthető, ugyanakkor brutál-finom főételt mutatok be, a kesuhúst. Kinézetre olyan, mint a rántott hús, ízre nem. Sokkal finomabb :)


Hozzávalók:
10 dkg kesudió
2 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
fűszerek: füstölt ízű fűszerpaprika, bors, őrölt kömény, só
2-3 evőkanál tiszta víz

A kesudiót a sörélesztő pehellyel és a fűszerekkel megőröljük, majd a víz hozzáadásával masszává gyúrjuk. Lapos szeleteket formázunk belőlük, és egy órát állni hagyjuk.


Sárgarépa rizs:
3 szál sárgarépa
1 darabka zeller (ez magában is sós)

Aprítógépben morzsásra aprítjuk a zöldségeket, és készen is van.

Salátának kápia paprikát petrezselyemmel... (ezt így ettem én, de te bármilyen salátát tálalj hozzá :) )



Nincsenek megjegyzések: