Kesuhús sárgarépa rizzsel és zöldséekkel |
A kesudió az egyik kedvencem.
Finomak a rostjai, kitűnő kesutej készül belőle. Torták krémje, édességek elmaradhatatlan alapanyaga.
Sós főételt ritkán csinálok kesudióból, arra ott van a többi dióféle, olajos mag, mint pl. a napraforgómag, dió, mandula, paradió, tökmag, stb...
És most jön a kivétel...
Most egy nagyon gyorsan elkészíthető, ugyanakkor brutál-finom főételt mutatok be, a kesuhúst. Kinézetre olyan, mint a rántott hús, ízre nem. Sokkal finomabb :)
Hozzávalók:
10 dkg kesudió
2 evőkanál inaktív sörélesztő pehely
fűszerek: füstölt ízű fűszerpaprika, bors, őrölt kömény, só
2-3 evőkanál tiszta víz
A kesudiót a sörélesztő pehellyel és a fűszerekkel megőröljük, majd a víz hozzáadásával masszává gyúrjuk. Lapos szeleteket formázunk belőlük, és egy órát állni hagyjuk.
Sárgarépa rizs:
3 szál sárgarépa
1 darabka zeller (ez magában is sós)
Aprítógépben morzsásra aprítjuk a zöldségeket, és készen is van.
Salátának kápia paprikát petrezselyemmel... (ezt így ettem én, de te bármilyen salátát tálalj hozzá :) )
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése