Magyaros mártogatós
Hozzávalók:
kb 10 dkg kesudió,
1 kaliforniai paprika,
2 gerezd fokhagyma,
só, tisztított víz
A kesudiót kevés vízzel turmixgépbe tesszük, belekockázzuk a paprikát és a fokhagymát, és simára turmixoljuk. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy az állaga megfelelő legyen. Lehet hígabb, mert idővel sűrűsödni fog.
Ehhez adhatunk bármilyen zöldséget, uborkát, paprikát, zellerszárat, sárgarépát vagy aszalt ropogtatnivalót, krékert.
Kesudió helyett használhatsz napraforgómagot, de vele nem lesz olyan finom, krémes. Ami még bejött: felesben keverve... fele napra, fele kesu... egy jó kompromisszum a ízek és a pénztárcánk között... :)
3 megjegyzés:
Ez szuper lehet!!!! Mint az összes többi, persze. :) Ki fogom próbálni. :)
És éppen most jött el az ideje a kipróbálásnak. :)
Meglepetten vettem észre, hoyg éppen én írtam ide tavaly nyáron: :)
Na, végül nem pont ez lett, hanem kétféle másik. Cukkinispagettire tettem. És... úgy belaktam, hogy ihajjjjj. :)
Megjegyzés küldése