Itt a málna szezon, mikor is készíthetnénk el ezt az egyszerű, mégis nagyon finom édességet, ha nem most?
Ennek a receptnek tetszik az egyszerűsége, hogy kevés alapanyagból áll, és mégis sikeres nyers édesség.
Használhatunk kész csokoládét is, jó minőségű, bio csokit olvasszunk fel, és abba mártogassuk bele a gyümölcszselé darabokat.
Hozzávalók:
½ kg málna (lehet fagyasztott is)
6 datolya apró kockákra vágva (ezzel is édesítünk)
2-3 evőkanál utifűmaghéj (psyllium husk)
2 evőkanál kakaó vagy karobpor
5 dkg reszelt kakaóvaj (vagy ha nincs, akkor kókuszolaj)
édesítés tetszés szerint, de itt jobb választás a stévia vagy a xilitol
A gyümölcsöt összeturmixoljuk a datolyával, és kicsit szűrőbe tesszük, hogy a felesleges lé lecsöpögjön. Hozzáadjuk az utifűmaghéjat, jól elkeverjük, és 1-2 cm vastagon elterítjük egy lapos tálcán.
Fél órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. Az így kapott gyümölcszselét felkockázzuk, majd belemártogatjuk a csokimázba, és betesszük egy rácson a fagyasztóba 5 percre.
A csokimázhoz felolvasztjuk a kakaóvajat (vagy kókuszolajat), majd hozzáadjuk a kakaót, az édesítőt, és jól összedolgozzuk.
Tipp: banánból, meggyből, őszi vagy sárgabarackból is nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése