2011. június 1., szerda

Uborka saláta

Tulajdonképpen nem is a saláta itt a főszereplő, hanem az a reszelő, amivel az uborkát lereszeltem.
Amióta ezt használom, imádom csak így enni a zöldségeket! Finomra, vékonyra vágja, ugyanakkor nem pépes, könnyű salátát lehet készíteni. Két soros, ráadásul oda-vissza vág, így nagyon gyorsan lehet vele dolgozni.


Annak idején erősen csodálkoztam, amikor valaki azt állította, hogy a tészta íze függ attól, hogy milyen formára van alakítva. Más szósz illik egy spagettihez és más lesz az ízélmény, ha ugyanazt a tésztás ételt mondjuk egy tollszár alakú tésztából készítjük el.
Ez most újra eszembe jutott, mert ezzel a reszelővel elkészített saláta sokkal jobban csúszik, sokkal szívesebben eszem így, mint máshogy elkészítve.
Nagyon éles. Kétszer már jól elvágtam a kezem, de megtanultam vigyázni.

És mindent visz. Imádom az uborka salátát így, és nagyon finom a sárgarépa is. A retek is isteni, és a karalábé is. Jön a friss cékla, már alig várom.




Ez most egy teljesen hétköznapi, gyors ubisaláta egy pici sárgarépával, snidlinggel, petrezselyemmel. Pici só, citromlé és egy gerezd fokhagyma került még bele. Krékerrel és néhány maradék fasírttal ez volt a mai ebédem.


Ja, és a reszelő Tupperware, ajánlom mindenkinek! Van hozzá hagyományos, sima uborka szeletelő betét és julienne vágó is, amivel hosszú spagettit tudok vágni. A betétek pedig könnyen cserélhetők.


Nincsenek megjegyzések: