2011. június 6., hétfő

GAP szindróma - Emésztés és pszichológia

Autista és viselkedészavaros gyermekek állapotának javítása étrenddel?
Elég merésznek tűnik.
De mivel tudjuk, hogy a táplálkozás mindenre kihat, így hihetőnek hangzik az állítás, miszerint természetes táplálkozással javíthatók, sőt gyógyíthatók a gyermekek ilyen jellegű problémái (is!!!).

Erről szól Dr. Natasha Campbell-McBride: GAP szindróma - Az emésztés és a pszichológia kapcsolata című könyve. Minden szülőnek el kell olvasni, akinek fontos gyermeke egészsége, és érdekli a táplálkozás, emésztés... 



Bővebbet itt találsz: Egy szülő levele
És itt: Részlet a könyvből 

A doktornő által ajánlott diéta nem fedi teljesen a nyers táplálkozás ismérveit, pl. bizonyos hús-féléket tartalmaz, de nem is ez a lényeg. Azt hiszem a legfontosabb dolog felismerni, hogy a mai kor emberére jellemző "dobozból" táplálkozás, finomított, vegyileg kezelt ételek fogyasztása súlyos betegségekhez vezethet, ezekre oda kell figyelni! Élő, természetes táplálkozás!!

A május 30-i sajtótájékoztatóra engem kértek fel, hogy készítsek a vendégeknek és az újságíróknak étel és ital kóstolót, feltétel volt, hogy tej és gabona mentes, nyers növényi étrend legyen.

Norka volt a segítségemre, nagy nagy hála és köszönet érte!



A most megszokott és "normálisnak" mondott étrenden élve akaratlanul is mérgező anyagok káros hatásainak vagyunk kitéve. Ez a gyerekeknél még szembetűnőbb és fokozottan veszélyes.
Pedig ő a szemünk fénye ...

5 megjegyzés:

Nagy Szaffina írta...

Nagyon jónak tartom, hogy a különböző gyermek, illetve nem csak gyermek betegségekkel is már a vegánság szempontjából is vizsgálódnak. Egyet értek abban hogy nagy mértékben befolyásolja az ételek milyensége a gyermekeink és saját életünk minőségét.Jó lenne ha erről még többet tanítanának az iskolákban! A feltörekvő nemzedéknek kell főleg átadunk a természetességre való törekvést, és életmódot!

Gratulálok a felkérésedhez!

Gitta írta...

Szaffina, a doktornő nem vegán étrendet ír elő a kis betegeinek, hanem személyre szabott, TERMÉSZETES étrendet. Ami azt jelenti, hogy feldolgozatlan, nyers növények és bizonyos hús féleségek. (néha ezeket is nyersen). A lisztfélék, babfélék és a feldolgozott ételek vannak kizárva. Személyre szabott a diéta, mert minden gyermeknek másképp van tönkretéve a bélflórája, és másképp is kell helyreállítani. Nagy jelentőséget kapnak a fermentált, erjesztett ételek. Káposzta. Nagyon nagy az anyag, el kell olvasni.

Andi írta...

Szia Gitta!

Láttam az ételfotókat, remekek voltak, és valahogy sejtettem, hogy Te "követted el". Nagyon köszönjük, hogy jelen vagy és segítesz!

ezisén írta...

Nem hallottam erről a könyvről, de nagyon érdekel, el fogom olvasni. Jó hogy írtál róla!! Ügyesek vagytok !!

Gitta írta...

Andi, köszönöm, igyekszem.
Era, most ez a könyv a bookline.hu oldalon a gasztronómia kategóriában ott áll az első helyen! nézz csak ide: http://bookline.hu/search/categories.action?_v=Gasztronomia&id=hu-book_003
Nagyon jó, el kell olvasni!