mini pizza korongok, még brokkoli is van rajta :) |
Nem a fehér puha tésztás, meleg sült pizzát kell elképzelni nyúlós sajttal a tetején. Ez egy kicsit más. Van egy aszalt alapja, ami azért nagyon kellemes dolog, mert előre el lehet készíteni, akár többet is, sokáig eláll, és amikor szeretnél pizzát enni, akkor csak előveszed, rápakolsz valamilyen szószt és zöldségeket, és már eheted is. A másik előnye ennek az aszalt pizza alapnak, hogy meg lehet vásárolni. Vehetsz csak annyit, amennyire épp szükséged van, de be is tárazhatsz belőle, mert ahogy írtam, sokáig eláll.
Itt a blogon már elég sok pizza receptet tettem közzé, íme néhány:
Pizza csírákkal
Fűszeres pizza
Pizza aszalt hagymával Urbán Valitól
Pizza hajdina kenyéren
Paprikás mini pizza
Mandula tej és pizza
A most leírt pizzát egy tanfolyamon megcsináltuk együtt, és az egyik résztvevő így dícsérte: "Ezért ma érdemes volt felkelni, hogy ezt az ízt érezhetem..."
Készítsd el te is, nem fogod megbánni.
Az alapjának receptjét itt találod: pizza alap
Kedvenc kréker receptem van kicsit más formára aszalva: nem terítjük ki a teflex lapra, hanem kis (vagy nagyobb) korongokat formázunk belőle.
A töltelék pedig:
1 közepes lilahagyma
6 beáztatott datolya
12 fél aszalt paradicsom
2 közepes paradicsom
½ közepes cékla
2 teáskanál citromlé
pici só
feltétnek:
apróra vágott zöldségek, csírák
A szósz hozzávalóit aprítógépben nem túl simára dolgozzuk. A színe a céklától szép piros lesz (ez ilyenkor jól jön, amikor a paradicsomnak semmi színe)
Rákanalazzuk a pizza korongokra. Különféle zöldségeket lehet rátenni, hagymát, répát, paprikát, csírákat.
Ha pici korongokat készítünk, lehet akár mindegyik kicsit más, így változatossá tudjuk tenni a kínálatot.
Vendégek szeretik, és valljuk be őszintén, mi is.
(pizza alap beszerzésben tudok segíteni, ide írj: gitta@nyersetelakademia.hu)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése