2010. május 10., hétfő

Mediterrán spárga saláta


Zöld és fehér, friss és ropogós, ez a spárga. Most itt a szezonja, nehogy megfőzzétek! Összeturmixolva finom leves, de mégis akkor a legfinomabb, ha egy salátában rá lehet harapni, és lehet érezni a lédús zöldség erejét.

Ez egy egyszerű recept. A bazsalikom, paradicsom és a citrom jó hármas, és remekül illik a spárga kicsit semleges ízéhez.

Hozzávalók 1-2 személyre:
10-15 szál spárga (fehér és zöld vegyesen)
1 paradicsom
½ kígyóuborka
¼ citrom
pár levél friss bazsalikom
3-4 szem fekete olajbogyó
1 kanál oliva olaj

A spárgát megtisztítjuk, az uborkát kis szeletekre vágjuk. A citromot karikázzuk, és a cikkekből kivágjuk a húsát. A zöld fűszereket felvágjuk és összekeverjük a zöldségekkel. Meglocsoljuk olajjal és kész.


(aszalt paradicsomot is el tudok bele képzelni, próbáljátok ki azzal is)

1 megjegyzés:

Corinna Nitschmann írta...

Szó szerint össtefutott a nyál a számban. Na, mék a bótba...