Hozzávalók:
1 szép nagy görögdinnye
2-3 evőkanál nyers mandula-túrókrém*
kockára vágott uborka, sárgadinnye
díszítéshez édeskömény zöldje, friss oregánó
mandula-túrókrém
20 dkg mandula
½ citrom reszelt héja
1 citrom leve
1 csipet só
1 teáskanál méz (vagy bármilyen más édesítőszer, amit szívesen használsz)
A mandulát nem túl finomra aprítjuk, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét is. Annyi vizet tegyünk hozzá, hogy az állaga a tehéntúró állagára hasonlítson. Legyenek benne kisebb darabok is, és teljesen krémes rész is. Sóval, mézzel ízesítjük. Fel lehet használni sós és édes ételekhez. Ha gyümölcsös túrókrémet készítünk, akkor több mézet tehetünk bele.
A dinnyéhez nem kell több, mint néhány evőkanál ebből a túrókrémből, viszont ennél kevesebbet nem érdemes készíteni. Ami megmarad, azt fel lehet használni másra, édes krékerre kenni, vagy gyümölcsökkel, mézzel, áztatott zabpehellyel összekeverni... annyira finom, hogy biztosan elfogy.
A görögdinnyéből egyforma kocka alakú darabokat vágunk, éles késsel mélyedést formázunk bele.
A mandula-túrókrémet összekeverjük kockára vágott uborkával, sárgadinnyével, és a mélyedésekbe halmozzuk.
Zöld fűszerekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése