Megjelent a legújabb könyvem!
Fogadjátok szeretettel!
Dedikált példány rendelhető tőlem: gitta@nyersetelakademia.hu
A hátlap szöveg:
Jó, hogy vannak ünnepeink. Megszakítják a hétköznapok egyhangúságát,
ilyenkor megpihenünk kicsit, többet vagyunk szeretteinkkel, és lelkileg
is átadjuk magunkat az ünnepi hangulatnak. Látjuk mások örömét, és
hagyjuk, hogy nekünk is örömet szerezzenek. Ünnepekre szükség van.
Az ételkészítés maga is ünnep, különleges kapcsolati élmény, egyfajta
párbeszéd, az örömszerzés egy kifinomult módja. Aki készíti, annak az
odaadás és kreativitás, aki elfogyasztja, annak pedig a feltétlen
elfogadás élményét nyújtja. Személyre és alkalomra szabottan ételt
készíteni: igazi kihívás. A feladat a tervezéssel, bevásárlással
kezdődik, majd folytatódik a konyhában, egészen a tálalásig. Gondolatban
pedig végig ott szerepel a másik fél: „Mivel tudnék neki igazi örömet
szerezni?”
A nyerskonyha színek, formák és ízek olyan hihetetlen sokszínűségét
rejti, hogy akár mindennapra juthatna ünnepi fogás az asztalunkra. A
természet egy csoda, az alapanyagok tárháza pedig szinte
kimeríthetetlen. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi
szakértője legújabb könyvében bemutatja, hogy a természet kincseiből a
tálalással és díszítéssel hogyan tudunk valódi művészi alkotásokat
varázsolni az ünnepi asztalra, és hogyan tehetjük különlegessé ezeket az
alkalmakat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az étkezés
terén. Különleges, ünnepi receptjeit művészi fotók gazdagítják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése