Mit szólnátok egy jó kis tömény pástétomhoz? Lenkenyérrel? Vagy paprikába töltve? A sok saláta után kifejezetten jól esik egy kicsit töményebb, zsírosabb fogás, főleg így télen.
Lencsecsíra a negyedik napon |
4 evőkanál lencsecsíra (a fotón)
4 evőkanál vízben áztatott napraforgó
1 marék kesudió (elhagyható, de ettől krémesebb, finomabb lesz)
2 evőkanál hidegen sajtolt olaj, pl. szőlőmagolaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 kávéskanál só
1/2 fej közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma (ez elhagyható)
1 csipet őrölt babérlevél
A hozzávalókat késes konyhai robotgépben lehetőleg minél simábbra dolgozzuk. A hozzáadott olaj és a kesudió is segít ebben.
Ha simára kevertük, már készen is van. Lehet tálalni, enni.
Néhány tálalási ötlet:
Lenkenyérrel szendvics |
Paprikába töltve igazi ínyencség |
Komplett vacsora |
Mire hazaértünk az orvostól, szépen el is fogyott... szerencsére bekevert pástétom volt még, így tudtam készíteni gyorsan még egy adagot magamnak...
Nórának pedig egy jókora "gennyes kráter" van a manduláján, most homeopátiás golyókkal és sós vizes gargalizálással próbáljuk eltüntetni... vacakul van :(
4 megjegyzés:
Gitta!
A lencsecsírát meddig kell csíráztatni? És a hagyományos módon: áztatás-öblítés-öblítés-öblítés...?
Köszönöm!
Puszi,
Gyopi
A harmadik naptól már lehet enni a lencsecsírát, és még a hetediken is!
igen, áztatás, öblítés, öblítés...
puszi!
Köszönöm!
Ki fogom próbálni...csicseriborsóval, sárgaborsóval is működhet szerinted?
:)
Persze, bármilyen csíráztatott hüvelyesből lehet pástétomot készíteni, kicsit más lesz az íze...
Megjegyzés küldése