2013. január 27., vasárnap

Hagyma-projekt

Ilyenkor télen kicsit beszűkül a választék, kevesebb a friss zöldség, és pláne a gyümölcs, ami hazai. Ilyenkor kell igazán a fantázia, hogy abból, ami rendelkezésre áll, a lehető legváltozatosabban tudjunk ételeket készíteni.

Egy igazi finomság az aszalt hagyma, amiből nem tudunk eleget aszalni, mert mindig szinte rögtön elfogy. Lehet salátára, pizzára, szendvicsre tenni, lehet vele bármit díszíteni, egy nagyon pici kis morzsa is elég, és minden étel ízét feldobja.
Ez a legegyszerűbb változat, ahol nem teszünk hozzá semmit! Sem olajat, sem szójaszószt, sem mézet.
Natúr, természetes.
Egy régebbi aszalt hagyma változat


Teljesen szárazra aszalva.

Az egyszerű vöröshagyma nem annyira finom, a fehér salátahagymának túl nagy a víztartalma, és tényleg alig marad belőle valami az aszalógép tálcáján. Ami eddig a legjobban bevált, az a lilahagyma!

Recept nincs...

Illetve annyi, hogy a hagymát tisztítsd meg, vágd fel vékony csíkokra és tedd be a sütőbe vagy az aszalógépedbe, és szárítsd meg teljesen.
Szaga az van... Nem is kicsi... de a végeredmény megéri.


Azon ne csodálkozzatok el, hogy a nap végén az 1 kg hagymából alig 7-8 dkg aszalt hagyma marad.... az aszalás egy ilyen móka... a víz elpárolog, a szárazanyag megmarad.
Azt tudtátok, hogy úszószemüvegben lehet a legkényelmesebben hagymát pucolni, vágni? Így biztosan nem könnyeztet meg. Az már kérdés, hogy a gyerekek könnyeztek a nevetéstől, amikor megláttak az  úszószemüvegben... "Anya és a fürdőruha hol van?"

Nincsenek megjegyzések: