Az avokádó, uborka, spenót... minden összetevője lúgosít... ajánlom minden napra!
Zöld ital avokádóval |
Zöld turmix sósan
1 marék spenót (a biopiacon egész télen kapható)
1/4 kígyóuborka
1/2 avokádó
1 kisebb savanykás alma, vagy 1/2 nagyobb
1 kis marék lucernacsíra
1 csipet só (fontos!)
5 dl víz (vagy mandulatej)
A hozzávalókat turmixgépben simára keverjük.
Mandulatejjel sokkal finomabb... krémesebb, igazi finomság lesz. A fotón vízzel készült változat van... de akik ott voltak ősszel (október 17-én) dr. Robert Young előadásán Budapesten, a mandulatejes változatot kóstolhatták meg!
2 megjegyzés:
Üdv, néhány egyéb oldalon láttam, hogy növények/csírák préselésére fém mentes gépeket ajánlanak. Ezen az oldalon több helyen is láttam, a pépeket, csírákat konyhai robotgéppel lehet elkészíteni, én is így készítem nyers ételeimet. Van esetleg valamilyen speciális konyhai robotgép, ahol a növény/csíra nem érintkezik fémmel, vagy hogyan van ez? Köszönöm a választ.
Konyhai robotgépet nem ismerek, ami fém nélkül. Ott kell ezt megkérdezni, ahol a fém-mentes gépeket ajánlják!
Szerintem ez nem probléma, a rozsdamentes elemek nem ártanak a növényeknek. (ez az én véleményem)
Megjegyzés küldése