2011. április 8., péntek

Áfonyás diós ropogós müzli

A ropogós müzli hozzávalóit tetszés szerint lehet variálni, ez most egy lehetséges változat, a család egyik kedvence.
Próbáld ki datolyával vagy aszalt sárgabarackkal, dió helyett mandulával. Minden alkalommal kicsit más lesz az íze, így tudod ugyanazt az ételt, mégis változatosan elkészíteni. 


Hozzávalók
15 dkg zabpehely
15 dkg dió, 5 dkg kesudió
15 dkg aszalt vörös áfonya, 5 dkg mazsola
15 dkg csíráztatott hajdina
2 banán
1 alma
1 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál méz
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj
csipet fahéj

A hozzávalókat az alapreceptnél leírtak szerint előkészítjük, összekeverjük. A banánt villával szétnyomkodjuk, az almát lereszeljük és hozzákeverjük a masszához. Alaposan összekeverjük, hogy az édesítő és a fűszer mindenhová jusson.

Így néz ki a massza aszalás előtt.
Látszik benne a zabpehely, a hajdina csíra és a gyümölcsök



A masszát a leírt módon megaszaljuk, ha nagyon összeragadt, akkor széttördeljük.
Magból készült tejjel vagy gyümölcslével fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: