2011. március 3., csütörtök

Narancs kosár

Hamarosan nyomdába kerül az új könyvem!
Csupa finom és szép nyers édességek lesznek benne. Nem csak receptek, hanem ötletek, hogyan lehet gusztusosan tálalni a gyümölcsöket, hogy a család többi tagja is kedvet kapjon hozzá.



Íme egy ötlet, hogyan lehet szépségesen gyümölcsöket az asztalra tenni akár vendégeknek, akár csak úgy magunknak kényeztetésképpen.

Hozzávalók:
4 narancs
gyümölcsök vegyesen: fél fürt szőlő, 1 ringló, 1 zöld alma, 1 kivi, 1 piros alma
néhány szem kesudió, kókuszreszelék, menta levelek

A narancsot felvágjuk*, a belsejét kivágjuk, feldaraboljuk.
A többi gyümölcsöt is ujjnyi kockákra vágjuk, és beletöltjük a narancsból készített kosárkákba.
Kesudióval, kókuszreszelékkel, menta levelekkel díszítjük.
jkjh
* Először a kosárka fogantyúját alakítjuk ki késsel, két párhuzamos bevágást ejtünk a narancs tetején a feléig levágva (nem végig). Ezzel két részre osztottuk a narancsot, az egyik felén a narancs közepe magasságában ferde vágásokkal cikk-cakkban kivágjuk a narancs felső részének az egyik felét, majd a másik oldalon is megismételve a másik felét. A fogantyú alatti narancs húst kivágjuk, és a kosárból is annyit, hogy a többi gyümölcsöt bele tudjuk tölteni.





Megszórhatjuk kókuszreszelékkel

4 megjegyzés:

Vámosi Nóra írta...

Gyönyörű ez a narancskosár! :) Izgatottan várom az új könyvet! (Én is most dolgozgatok egy nyers desszertes kis könyvön, de az csak E-book lesz)

Sophia írta...

Húú de jól néznek ki ezek a narancs kosarak, nagyon ötletes:)

Már nagyon várom az új könyvedet, remélem még indulásom előtt megjelenik:)
Puszi

Viki írta...

Gitta ! ez egyszerüen fantasztikus. S ahogy megláttam azonnal eszembe jutott, hogy jó pár tiz évvel ezelőtt, amikor még alig lehetett narancshoz jutni, akkor csináltunk ilyeneket, hogy még tovább lássuk a héjában a gyönyörüséget, pedig a gyümölcsöt már meg is ettük. Nagyon guszta.

Norka írta...

Nagyon gusztusos!