2009. március 8., vasárnap

Gyümölcssaláta kesudió habbal


Gyümölcssaláta kesudió habbal

Ezt a receptet azért mutatom be büszkén, mert az én nagyon lelkes, 11 éves Nóra lánykám ötölte ki, és készítette el a februári potluck-ra. Van már saját turmixgépe, amivel szinte minden nap kever valami újat. Elnevezte hableánynak (az új gépét), feldíszítette strasszkövekkel, és nagyon nagy becsben tartja.

Ez a gyümölcsös édesség az egyszerűsége ellenére finom, laktató, érdekes. Nóra büszkén konstatálta, hogy milyen gyorsan elfogyott a potluck-on a "főztje".

Hozzávalók:

2-3 banán
1 alma
2 narancs
3 kivi

20 dkg kesudió
Csipet vanília
Édesítőszer izlés szerint (ebben egy datolya volt)
Fél citrom leve
Kevés víz
Folyékony nyers csokoládé (kakaópor, olvasztott kókuszolaj, agavé az édesítéshez, pici vanília)

A gyümölcsöket apróra vágjuk. A kesudióból vízzel krémet készítünk turmixgéppel, ízesítjük édesítőszerrel, citromlével, vaníliával. A kesukrémet ráterítjük a gyümölcsökre.
A tetejére nyers csokit csurgatunk.

A gyümölcsök teljesen natúran voltak, semmit nem tett hozzá. Egy kicsi levet eresztett ugyan, ami összekeveredett az öntettel, de ez sem ártott neki.

Nórára nagyon büszke vagyok, mert ugyan ő mindenevő, ez azt jelenti, hogy eszik időnként húst, de nagyon sok zöldséget és főleg nyers ételt is. Egyik nap itthon volt egyedül, és mire hazaértem, készített nekem nyers szendvicset (voltak itthon hozzávalók), gyümölcslét almából és narancsból, és nyers csokoládét.

Nincsenek megjegyzések: