Kevesen ismerik a fodroskelt, pedig az egyik legértékesebb zöld levelű zöldségünk, és már több helyen is lehet kapni :) főleg a biopiacon, de láttam már máshol is a városban. Szerencsére.
Itt egy jó kis cikk róla, ha többet szeretnél tudni: Mi fán terem a fodroskel?
Mondjuk ellentmondásnak érzem, hogy a cikk kiemeli a fodros kel magas C vitamin tartalmát, és utána mindjárt az első receptben süssük-pároljuk 5 percig... a C vitamin rovására természetesen.
Én mindenesetre azt ajánlom, hogy fogyasszuk nyersen.Zöld turmixba.
Hozzávalók:
1 marék fodroskel
1 alma
3 dl víz
A fentieket tessék jól összeturmixolni, lehetőleg 2-3 percig, hogy teljesen selymes, sima legyen. Először kevés vízzel, majd ha már egyáltalán nem látszanak benne a rostok, akkor mehet bele még egy kis víz és készen is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése