Le van tesztelve, nagyon finom, és a fotókon is látszik, bizony szép is volt.
Cukkíniből készült spagetti avokádós öntettel |
Avokádós spagetti
Hozzávalók:
„Tésztához”:
Cukkini
Szószhoz:
Avokádó: személyenként 1 db
Lilahagyma
Himalájai só
Fokhagyma
Őrölt feketebors
Himalájai só
„Sajthoz”:
Kesudió
Himalájai só
Öntethez:
Tahina (szezámmagkrém)
Himalájai só
Olaj
Lime
Kapor
Őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A meghámozott cukkinit spagetti formájúra vágjuk és tányérra halmozzuk.
A kikapart avokádóhúst ízlés szerinti mennyiségben felaprított, citromlében áztatott lilahagymával, áttört fokhagymával, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük, majd a „tésztára” simítjuk.
A 3 órán át vízben áztatott kesudiót aprítógépben áttörjük, sózzuk. A masszát lapos kör alakra formázva a szószos tészta tetejére helyezzük.
Az öntethez egy teáskanál tahinát fél lime levével, kevéske vízzel és olajjal apránként simára, krémes állagúra keverünk. Ízlés szerint mézzel édesíthetjük. Apróra vágott friss kaporlevéllel frissítünk a zamatán, majd egyenletesen az étel tetejére csurgatjuk.
Pirospaprikával díszíthetjük így elkészült ízekben gazdag egészséges eledelünket. Az étel nemcsak tápláló, de gyorsan elkészíthető, a magam részéről a tökfőzelék nyers változatának tekintem.
Hamvas diógolyó
Hozzávalók:
Dió
Mazsola
Darált lenmag
Citrom
Akácméz
Kókuszreszelék
Elkészítés:
A diót és mazsolát aprítógépben áttörjük, citromlével és akácmézzel ízesítjük. Míg elég formázhatóvá nem válik a massza, darált lenmaggal sűríthető. Falatnyi golyókat formázunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk. Édes, lédús szőlőszem társaságában kellemesen oldódik ízlelőbimbóinkon.
Jó étvágyat kívánok: Simon Márta Viktória
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése