Ha van aszalógéped, akkor elkészítheted, ha nincs, akkor elkészítjük mi neked!
Hozzávalók:
Azonos mennyiségű lenmag, napraforgó mag,
ízlés szerint fokhagyma, só, fűszerek.
A magokat megőröljük, felét finomra, másik felét csak durvára. Vízzel tésztát gyúrunk belőle, belekeverjük az elturmixolt fokhagymát és a fűszereket.
Aszalógép tapadásmentes lapjára kiterítjük, és kés hátuljával kis rudakat formázunk.
lenpálcikák paradicsommal, mártogatóssal |
4-5 óra aszalás után megfordítjuk, és szárazra aszaljuk. Ha jól formáztunk, akkor száradás után könnyen eltörik a bejelölés mentén.
Mártogatós szósszal nagyon finom. Vagy salátával, paradicsommal. Ha éhes vagy, és valami sósra vágysz, akkor pedig "csak úgy".
Megrendelheted webáruházunkban!
3 megjegyzés:
Lehet, hogy majd egy darabig "rátok leszek utalva", de legalább jó, hogy van alternatíva a rántott karfiol és rizs kínálat mellett. :)
Kedves Gitta,
szeretném kipróbálni a sós rudacskát. Sajnos a napraforgóra allergiás vagyok - kérném a segítségedet, vajon mivel tudom majd helyettesíteni?
Köszönettel: Marcsi.
Marcsi, szerintem bármilyen olajos magot kipróbálhatsz, diót, paradiót, kesudiót!
sok szerencsét!
Megjegyzés küldése