Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2012. június 6., szerda
Gyümölcsös vacsi
Zöld turmixnak indult, több gyümölccsel, kevesebb vízzel és csak pár levél római salátával. Egy kicsit sűrűbb lett, mint a zöld turmix szokott lenni. Tettem bele még jó sok gyümölcsöt, epret, banánt, ribizlit és még egy marék kesudiót és apróra vágott datolyát is szórtam a tetejére.
Komplett vacsora volt, nem is kellett más.
Érdekes, hogy a gyümölcsök olajos maggal keverve - most ebben az összeállításban - nekem nem okoznak emésztési problémát. Én elég kényes vagyok erre, ha valamit rosszul párosítok, azonnal elkezd égni a gyomrom. De most nem így történt. Ez a vacsorám már hetek óta, különféle gyümölcsökkel. Már régóta tervezem, hogy lefotózom, de igazából nem olyan szép: a zöld masszában úszkálnak darabokra vágott alma és más gyümölcsök.
Recept: (2 fő részére)
1-2 alma, egy marék eper, 1-2 banán
fél fej római saláta (8-10 nagyobb levél, vagy 15-20 kisebb)
annyi víz, hogy egy sűrű szósz legyen
+ eper, alma, kesudió, mazsola vagy datolya
Az első adag gyümölcsöt a zöld levéllel, kevés vízzel simára turmixoljuk, tálkákba szedjük, és beleszórjuk a felkockázott gyümölcsöt, magokat.
Reggelire is nagyon ajánlom. Feltölt energiával, délig biztosan kitart!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése