Több oka is van.
Először is, szeretjük.
Másodszor: mert tél van, és ilyenkor a legtermészetesebb és legolcsóbb C-vitamin forrásunk a savanyú káposzta. A káposzta leve egyenesen GYÓGYSZER! Erősíti a bélflórát, ezzel erősíti az immunrendszerünket. Ilyenkor télen, mindenféle bacis és vírusos járványok idején kötelező! A bélbaktériumaink imádják a káposzta jótékony rostjait. Rendszeres fogyasztásával fogyni lehet! (gondoljatok csak a káposzta-kúrára!)
Nyáron nem véletlenül nem születik poszt a savanyú káposztáról. Főleg nem ennyi.
Változatosan, sokféleképpen lehet elkészíteni, álljon itt még két példa:
Korhely leves
Készítünk egy leves alapot hagymából, paradicsomból, paprikából és egy marék kesudióból úgy, hogy vízzel simára turmixoljuk. Ízesítjük sóval, majorannával.
A káposztát kinyomkodjuk, felvágjuk, és beletesszük a leves-alapba. Egy két sárgarépát reszelünk bele, és már készen is van. Csírákkal tálaljuk.
Káposzta leves |
Zöld saláta savanyú káposztával
A zöld leveleket felvágjuk (ez lehet saláta, mángold, vagy bármilyen más téli zöld), és összekeverjük a savanyú káposztával. Ízesítjük sóval, mézzel, citromlével.
Sokkal finomabb, mint gondolnád.
Zöld saláta savanyú káposztával |
Van még egy céklás recept is, amit itt találsz: Céklasaláta savanyú káposztával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése