2011. december 16., péntek

Mákos pite

Ilyenkor télen minden nap kellene fogyasztani valamilyen formában mákot. Nem sokat, de a mák már kis mennyiségben is hozzájárul a csontjaink épségéhez. (azt tudjátok ugye, hogy a mák az egyik legkiválóbb természetes kalcium forrás? )

Puha mákréteg a ropogós energiaszeleten

Most itt az ideje a mákos bejgli és más mákos finomságok készítésének és fogyasztásának.
Itt egy hihetetlenül egyszerű, ugyanakkor tömör és finom mákos édesség!

Mákos pite

hozzávalók:
20x40 cm-es energia szelet
20 dkg darált mák
4 darab szép nagy datolya (ha nem puha, akkor be kell áztatni)
1 kanál méz
1/2 citrom reszelt héja
pár csepp citromlé


Az energia szeletet el lehet készíteni korábban, kicsit tovább kell aszalni, hogy jó ropogós legyen. A datolyát kevés vízzel simára turmixoljuk. A mákból, és a többi hozzávalóból egy tömör tölteléket készítünk, és rásimítjuk az alapra. Ez igazából akkor gyors édesség, ha az alapunk már készen van.

(készen van pillanatok alatt, és ha nem vigyázunk, el is fogy pillanatok alatt)




A tetejére pár szem goji berry-t tettem, a fotózás után jól belenyomkodtam!

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez valami mennyei... Nagy-nagy köszönet érte! Puszi! <3

szepyke írta...

Áldott, békés, boldog karácsonyt neked és a szeretteidnek!:)

Viki írta...

Békességet, boldogságot, csengőszót és gyertyalángot. Ajándékot, szeretetet s mindent, ami fontos neked, ajtód elé fehér bársonyt, így kívánok neked szép és boldog Karácsonyt!