2010. április 30., péntek

Széles metélt medvehagyma mártással avagy Pasta Primavera

Norka első potluck-jára valami fantasztikusat alkotott. Ezt az ételt akkor is készítsétek el, ha már nincs medvehagyma szezon, lehet helyettesíteni pici lilahagymával, kevés fokhagymával. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom és laktató főétel.


Hozzávalók 4 személyre:
2 db cukkíni
2 db fürtös uborka
2 db paszternák vagy fehér répa
1 szál új hagyma
2 db paradicsom
néhány szál zöld spárga
(lehet színesíteni sárgarépával, tökkel, édesburgonyával, vagy akár céklával is)

Öntethez:
1/2 bögre áztatott mandula
1/2 bögre áztatott kesudió
5-6 levél medvehagyma
1/2 citrom leve, húsa reszelt héja
egy leheletnyi tamari szójaszósz
kb 1/2-1 bögre tisztított víz attól függően, hogy milyen sűrűségű öntetet szeretnénk.

A zöldségeket ( a paradicsom kivételével) krumplihámozóval vékony szeletekre vágjuk.
A paradicsomot felkockázzuk, az újhagymát karikákra vágjuk.


(hámozóval készített cukkíni csíkok)

Az öntethez minden alapanyagot turmixgépben pürésítünk, és a vízzel beállítjuk a kívánt sűrűséget. Nekem szimpatikusabb volt sűrűn, mert így rátapadt a zöldségekre, melyek egyébként is vizet eresztenek, ha nem azonnal fogyasztjuk az ételt.

Az öntettel átforgatjuk a zöldségeket, és a spárgával díszítjük a tálat. Ezeknek csak a végét tisztítottam meg, a többi része dekoratív és ehető.

Nincsenek megjegyzések: