Kell hozzá egy spirálvágó kis készülék, íme
Bővebb információ és vásárlás itt: Élet virága biobolt
Szóval ezzel a spirálvágóval nem csak cukkinit lehet csíkozni, hanem céklát, répát, retket... ééééés almát is. Az alma azért is izgalmas lehetőség, hiszen lehet enni csak magában, de nagyon sok ötletem van már most, hogy milyen szószt lehet rátenni a mákoson kívül, pl. diós, zöldleveles, vagy valamilyen gyümölcsöst.... rajta, jöhetnek az ötletek...
Mákos alma
Hozzávalók:
2 szép nagy alma
20 dkg mák
5 szem datolya beáztatva
méz ízlés szerint (vagy agavé)
1 bio citrom reszelt héja
kevés víz
1 marék mazsola,
a tetejére goji bogyó
Az almát a spirálvágóval vékony csíkokra vágjuk (úgy, hogy a magház szépen kijön a kis masina közepén... )
A mákot a többi hozzávalóval simára turmixoljuk, majd hozzátesszük a mazsolát is.
Az alma-csíkokat tányérokra halmozzuk, és mindegyikre öntünk a mákos öntetből. A tetejére bármilyen gyümölcsöt apríthatsz, én most goji bogyót tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése