2014. július 14., hétfő

Mandulasajtos cukkíni tekercsek

Micsoda színek!
Cukkini tekercsek (a zöldségek mellett látszik a krémes mandulasajt)

A nyár színei, piros, sárga, zöld, fehér...

Nagyon egyszerű, ki lehet próbálni, nem fogtok csalódni :)

Recept:
Mandulasajt: 
kb 10 dkg mandula
1 evőkanál sörélesztő pehely
1 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál só
víz

A mandulát a megfelelő előkészítés után (beáztatjuk, lehúzzuk a héját, majd megszárítjuk, vagy eleve blansírozott mandulát használunk) késes aprítógépbe tesszük és nem túl finomra aprítjuk. Hozzátesszük a sót, fokhagymát és az élesztőt, és még keverjük egy kicsit. A gépet nem kapcsoljuk ki, hanem menet közben 1-2 evőkanál vizet teszünk hozzá, hogy már épp nedves legyen és összeálljon, de még ne legyen folyós. Kenhető, sűrű massza lesz.



Cukkini tekercsek 
1 közepes cukkini
1-1 sárga, zöld és piros színű paprika
karalábé
újhagyma
(de lehet beletenni bármilyen más zöldséget, amit szeretsz, retek, uborka, avokádó, stb... )

A zöldségeket vékony, hosszú csíkokra felvágjuk. A cukkínit uborkagyalun hosszában csíkokra vágjuk, kettőt teszünk egymás mellé egy kevés átfedéssel. Egy evőkanál mandula sajtot szétterítünk az alsó részén, majd ráteszünk egy-egy szelet zöldséget, majd feltekerjük.

Balzsamecetes paradicsom
8-10 szem datolya paradicsom
2 evőkanál balzsamecet
1 kis marék friss bazsalikom

A paradicsomokat felvágjuk, meglocsoljuk balzsamecettel, és megszórjuk az összevágott friss bazsalikom levéllel.
Együtt a cukkini tekercsekkel nagyon finom :)


Nincsenek megjegyzések: