A karalábé nem egy sláger zöldség, pedig frissen, nyersen, ropogósan igazán finom. (Talán a "k" betű az elején??? miatt)
A virág nem csak díszítés, sok kerti virág is ehető! |
Hozzávalók:
1 zsenge karalábé
1 marék mazsola
1 marék dió
1-2 dl tisztított víz,
1 csipet só,
1 teáskanál olaszos fűszerkeverék
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé
A karalábét kis kockákra vágjuk, vagy lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével. Összekeverjük a mazsolával, és a bazsalikomos diómártással. A diót kevés vízzel és a fokhagymával simára turmixoljuk, ízesítjük a sóval, bazsalikommal, fűszerekkel. Lehet intenzíven ízesíteni a mártást, jól megy a karalábéhoz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése