Szeretném megismertetni az olvasókkal az élő ételek csodálatos világát. Változatos, szemet gyönyörködtető, és ínycsiklandozóan finom ételek csak növényekből, sütés, főzés nélkül!
2013. április 21., vasárnap
Töltött paradicsom
A nyerskonyha legfinomabb ételei kétségkívül az édességek. De nem árt, ha szem előtt tartjuk: sok zöldséget, sőt... még több zöldséget kellene enni ahhoz, hogy a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot bejuttassuk...
Erre itt egy szép és finom recept, ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges konyhagép, vagy speciális tudás.
(a paradicsomot többféleképpen meg lehet tölteni, volt már ilyen recept itt a blogon, itt: Töltött paradicsom)
Hozzávalók:
8 közepes paradicsom
1 csokor újhagyma (vagy medvehagyma, még lehet kapni)
2 avokádó
2 evőkanál csíráztatott hajdina (elhagyható)
1 kiskanál frissen facsart citromlé
csipet só
Friss zöld levelek (saláta, fodros kel, stb)
A paradicsomok tetejét éles késsel levágjuk és belsejét kikanalazzuk, félretesszük.
Az avokádókat villával szétnyomkodjuk, sóval, citromlével ízesítjük. Az újhagymát (vagy a medvehagymát) vékony csíkokra vágjuk és a paradicsom belsejével együtt hozzákeverjük az avokádó krémhez. A paradicsomokba töltjük, salátákkal bélelt tányérokon, csírákkal megszórva tálaljuk. Koktél paradicsommal díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Jaj, de szép és ötletes! Avokádót mostanában sajnos vagy nem kapni a környékünkön, vagy nem jó a minősége.
Te hol szoktál megfelelőt venni, tudsz olyan helyet, ahol rendszeresen jót kapni?
Spenóttal kapcsolatban két kérdés: zöldturmixhoz használom mostanában szinte kizárólagosan. Az egyik kérdésem, hogy a szárát le kell csípni feltétlenül, vagy az is mehet a turmixba?
A másik, hogy nem probléma-e, ha heteken át csak spenótból készül a turmix, mert én máshoz most nem jutok hozzá és szeretem is, csak úgy emlékszem, ez valamiért nem jó.
Köszönöm!
Kedves Erika, állandó avokádó-lelőhelyem nekem sincs. A bio piacon nagyon jó szokott lenni... ha még kemény is, amikor megveszem, pár nap alatt beérik.
Nem kell lecsipkedni a spenót szárát... az ugyanolyan jó, mint a levele :)
Nem jó túl sokáig csak spenótot enni, több oka is, van... most egy pár hétig egyél ilyen-olyan salátát, sóskát... váltogasd! A kertben van már tyúkhúr, csalán, pitypang...
üdv: Gitta
Megjegyzés küldése