Hozzávalók: (magos réteg)
20 dkg áztatott dió
20 dkg őrölt napraforgó mag
40 dkg sárgarépa
10 dkg hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1-2 szem aszalt paradicsom
5 dkg mazsola
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény
Zöldséges rétegek:
2 db cékla
2 db sárgarépa
½ fej fehér káposzta
2 alma
citromlé, só, méz
A magos réteghez a hozzávalókat aprítógépben morzsásra aprítjuk, ízesítjük, félretesszük.
Először a káposztát vágjuk darabokra, és tesszük az aprítógépbe. Kevés citromlével, sóval, mézzel ízesítjük. Ha elérte a megfelelő állagot, kiborítjuk egy tálba. Ezután a sárgarépát és az egyik almát tesszük az aprítógépbe. Kevés sóval morzsásra aprítjuk, majd kiborítjuk egy másik tálba. Legvégül a céklából készítjük el a salátát, szintén egy almával, sóval, citromlével, mézzel. Mindhárom salátát megpróbáljuk lecsepegtetni, hogy a tányéron ne eresszenek még plusz levet. (a fotón látszik, hogy a színes zöldségek megfogják egymást. Úgy a tökéletes, ha ez nem történik meg)
Egy fémkarikát helyezünk a tányérra, és a magos masszából 2-3 evőkanálnyit szedünk, jól lenyomkodjuk.
Ezután jön a következő réteg, pl. a céklás, ebből is kb 1 ujjnyit teszünk a karikába. A következő réteg a világos káposztás, majd a sárgarépás jön. Ezt szépen lelapogatjuk, és még egy kanállal a magos masszából teszünk egyet a tetejére.
Ha eggyel készen vagyunk, a karikát lehúzzuk, és jöhet a következő tányér...
A tálalás után hamar jöjjön a fogyasztás, mert a színek összefolynak, és nem lesz annyira szép.
A maradék masszából fasírtot lehet aszalni, a zöldségeket pedig lehet salátának tálalni (bármihez).
Jó étvágyat hozzá!
2 megjegyzés:
Kedves Gitta!
Annyira örülök hogy újra teszel fel recepteket, ráadásul ilyen finomat!!
Öleléssel Erika
Kedves Erika, igen, ismét kezdek magamra találni, és végre alkothatok! Remek emberekkel dolgozom együtt, és így szárnyakat kapok!
Megjegyzés küldése