Sárgarépa főzelék |
Ezt a főzeléket (milyen furcsa név ez így nyersen... főzetlen főzelék :)) ajánlom kipróbálásra, most sok szeretettel. Kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan készen van, és nagyon finom. Valamilyen nyers kenyérfélével vagy fasírttal egyétek, zöld levelekkel, salátával.
Hozzávalók:
15 dkg áztatott-hámozott mandula (vagy kesudió)
20 dkg finomra reszelt sárgarépa
pici só, bors
1 teáskanál citromlé
1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
kevés víz
A mandulát kevés vízzel simára turmixoljuk, hogy egy tejfölszerű, krémes mártást kapjunk. Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével. Összekeverjük a lereszelt sárgarépával és az apróra vágott petrezselyemmel.
Ha van otthon sómentes ételízesítőd, azt is használhatod (vegamix pl.)
tipp: kevesebb mandulát használhatsz, ha a szószba teszel valamilyen zöldséget, pl. fehérrépát, zellert, cukkínit. Könnyebb lesz, viszont nem lesz annyira krémes.
3 megjegyzés:
Szia,
engem a fasirt recept érdekelne, mert nem találtam a receptjeid között (címke felhőben) de többször is emlegeted saláta, főzelék mellé.
köszi szépen
Nóra
Nóra, jön hamarosan a fasírt is!
Köszönjük a fasírt receptet is, de a "főzelék" is jó ötletadó.
Megjegyzés küldése