2011. október 24., hétfő

Rakott brokkoli újra

Egy már meglévő recept újraéledt, újra itt van a brokkoli szezonja.
Rakott brokkoli itt
 


A hozzávalók és az elkészítés ugyanaz, csak most nem rétegeztem a hozzávalókat, hanem a brokkoli rózsákat összekevertem a szósszal, és egy kerek pogácsa szaggatóval készítettem formát a tányérra. Ez így sokkal gyorsabb volt, és nagyobb adag is készíthető belőle, mint az eredeti recept a szép fehér tálban.

A tetején a kesuszószt így is öntheted, ahogy a fotón látod. A következő tányérra már több szósz került, a brokkoli-pogácsa tetejét teljesen befedte.


Jön hamarosan a brokkoli leves és a többi variáció is.
Talán kitaláltátok, imádom a brokkolit. Nem csak a jótékony hatásai miatt, hanem mert szeretem a roppanósságát, a harsány ízét. És amikor egy levesben ezt az erős ízt megszelidíti a kesudió vagy mandula, kevés citromlével, sóval, borssal.  hmm.

Nincsenek megjegyzések: