2011. február 27., vasárnap

Nyers étel programok

A március is sűrű lesz, egy két dolog megváltozik, és lesz egy új program:

Nyers vacsora Gittával és Ákossal

Hétköznap este, előre egyeztetett időpontban várunk minden érdeklődőt nagy szeretettel, aki szeretne velünk eltölteni egy kellemes estét, nyers ételek és tiszta gondolatok társaságában. Maximum 6 főt tudunk vendégül látni, hogy ne csak az evés, hanem a beszélgetés is meghitt, bensőséges tudjon lenni. Aki az utóbbi időben volt batyusbálon, az tudja, hogy 35-40 fő felett képtelenség mindenkivel találkozni, megismerkedni, beszélgetni. Ezeken az estéken pedig eshet szó bármiről, amire kíváncsi vagy, egészen egyszerű ételkészítési módokról, egészségről, biokultúráról, táplálkozásról, gyógyulásról.
Ezt a programot elsősorban akkor ajánlom Neked, ha nem tudsz eljönni potluck-ra, mert még nem tartasz ott, hogy ételt tudj készíteni, hozni. A téma viszont érdekel, és mindenképpen szeretnéd megkóstolni az élő ételeket, tele vagy kérdésekkel. Ez nem tanfolyam, de bármilyen információt szívesen megosztunk veletek. Az ételeket Ákos és én fogjuk elkészíteni, lesz legalább 2 féle ital, főétel, saláta és édesség.
A belépő 3500 forint/fő, ha hozol még valakit, akkor 3000 forint/fő
Kérlek, hogy írjátok meg a véleményeteket, és aki szeretne jelentkezni, az jelezze nálam itt: gitta@wisoft.hu.



Batyusbál, más néven potluck

A potluck visszaváltozik arra, ami eredetileg is volt: a batyusbálra olyanokat várunk, akik tudnak élő ételt hozni, valami tapasztalatuk már van az élő ételek világában, így tudunk egymástól tanulni, tapasztalatot cserélni. Jó lenne, ha a létszám visszaállna egy 10-15 főre, hogy ez a program is családiasabb hangulatú lenne, épp úgy, mint régen.
Hozhatsz bármilyen ételt, ami élő alapanyagokból készült. A receptjét hozd magaddal, vagy küldd el nekem e-mailben, hogy a többieknek is oda tudjam adni. Mindig el szoktuk mondani egymásnak is a helyszínen, legalább a hozzávalókat, hogy aki valamire érzékeny, az tudja, miből ehet, és miből nem. Nem a pontos recept a fontos, hiszen ha valaki erre kíváncsi, el tudjuk egymást érni, és meg tudjuk kérdezni, beszélni. 
A belépő a batyusbálra 1000 forint/fő


Nyerskonyha titkai: Élő ételkészítő tanfolyam

Ezt is szeretném kicsit átalakítani, kicsit változatosabbá tenni. Előre meghirdetett tematika szerint fogunk haladni. A következő tanfolyam a kezdőknek szól, "alap" technikákat fogok megmutatni, és a legkönnyebb és legegyszerűbb ételeket fogjuk elkészíteni. Olyanokat, amivel bárki el tud indulni.
Lesz "aszalós" tanfolyam, ahol az aszalótálca mind az 5 (nekem 5 tálcás van) tálcáját meg fogjuk tölteni. Sőt, két aszalós tanfolyam lesz, egy sós és egy édes aszalványokról. Így azok is tudnak tanulni, akik már elindultak, csak még nem tudják az aszalógépüket teljes mértékben kihasználni.
A tanfolyam ára: 7000 forint/fő. Ha ketten jöttök, akkor fejenként 5000 forint.
(Tervezek egy "csupa eper" tanfolyamot, ahol mindenben lesz eper...)


Élő étel klub

Ezt továbbra is a legkötetlenebb és leglazább programnak szánom: Ákosnál leülünk egy hétköznap délután, és kibeszéljük azt, ami a szívünket nyomja. Természetesen a táplálkozás és az életmód a kitüntetett témák, de jöhet bármi. Itt nem az étkezés a legfontosabb szempont, ha szeretnél valami újdonságot megmutatni, amit épp készítettél, akkor azt elhozhatod, de nem kötelező. Ákos úgyis kedveskedik valami finomsággal, bár mondom neki, hogy elég egy tea, de úgysem bírja ki :)
A klub ingyenes

Remélem megtalálod azt a programot, ami a legközelebb áll a szívedhez. Lehet, hogy ez így soknak tűnik, de úgy gondolom, hogy amire majd nem jelentkezik senki, arra nincs szükség, és azt majd levesszük a naptárról.

Minden programnál közös, hogy nálam kell jelentkezni: gitta@wisoft.hu, és ha kérdésed van, akkor is írj, vagy hívj: 30-98-48-931

A pontos márciusi program a következő postban!

Nincsenek megjegyzések: