2009. június 24., szerda

Lencsesaláta

Mesi lencsesalátája következik.

Mesi egy kicsit későn érkezett a potluck-ra, amikor már mindenki jóllakott... A salátájából már nem sokan ettek, így hűtőbe téve nekem lett belőle másnap ebédem. Azért fogom ezt a receptet felvenni az "elkészítendő receptek" közé, mert egy finom, laktató, komplett ebéd. Ahhoz képest pedig nagyon egyszerű.

Fekete szemű apró lencsét beáztatom egy éjszakára.
Reggel salátába való zöldségeket keverek hozzá, tetszőleges mennyiségben: paradicsom, paprika, saláta, hagyma, uborka, reszelt sárgarépa.

Öntet: a turmixban egy pici zeller gumót egy nagyobb paradicsommal összeturmixolom, ezután sót, olajat, fűszert és még öt szem paradicsomot adok hozzá, majd újra a turmixszal pépes-krémes állagúvá keverem.

Bármilyen babféle csírájával finom lehet, de ez az öntet is elég jól hangzik!

(saját megjegyzésem, hogy én még csíráztatnám egy két napig a lencsét, bár így sem tapasztaltam semmi kellemetlenséget...)

Nincsenek megjegyzések: