2009. április 25., szombat

Töltött paradicsom és cukkíni

Rita ismét kendermagos receptet hozott a potluck-ra, szerencsére. Annyira finom volt, a paradicsom és az uborka friss, ropogós, a töltelék pedig fűszeres, krémes! Nagyon ott volt!
Apró megjegyzésem, hogy a paradicsommal és az uborkával sokkal jobban összeillett ez a töltelék, mint a cukkínivel. (azért a cukkínis is elfogyott...)


Hozzávalók:
8 közepes méretű paradicsom, 1 cukkini v. uborka

Töltelék:
kb. 10 dkg hátolt kendermag
4-6 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
só (himalaja)
bazsalikom
1/4 kaliforniai paprika v. 1-2 teáskanál pirospaprika (por)
tisztított víz

A fenti töltelék hozzávalókat aprítógépben annyi vízzel összedaráljuk, hogy krémes állagot kapjunk. A paradicsomokat félbe vágjuk, közepét karalábévájóval kikaparjuk , ezt félretesszük (a kivájt belsőt is fel lehet használni a töltelékhez, csak vigyázni kell, mert akkor kevesebb vizet igényel. Én most ezt kihagytam a krémből). A cukkínit v. uborkát kb. ujjnyira szeleteljük, a közepükbe kicsi mélyedést vágunk. Beletöltjük a paradicsomokba, uborkába és a cukkínikbe a tölteléket, és máris tálalhatjuk saláta ágyon vagy medvehagymával.


Szerintem nagyon jó ötlet vendégváráshoz, vagy egy kerti partira. Ha nincs kendermagod, akkor mandulával, napraforgóval is lehet helyettesíteni.
Ha kíváncsi vagy még kendermagos receptekre, kattints ide!

Nincsenek megjegyzések: