2009. február 1., vasárnap

Mézes zöldségsaláta

Ez a saláta nagy öröm volt az ínyenceknek. Nem hétköznapi társítás, nem hétköznapi ízek. Magamtól biztosan nem jutott volna eszembe, hogy mazsolát, datolyát vagy kesudiót tegyek a salátámra. De szerencsére Tiának eszébe jutott, és így mi is megtudhattuk, hogy harmonikus ízeket eredményez ez a szokatlan összeállítás. Fogadjátok szeretettel Tia receptjét:

Mézes zöldségsaláta


2 kígyóuborkát,
2 kisebb cukkínit,
1 paprikát
és 2 sárgarépát hosszúkás vastagabb
csíkokra vágunk.

Majd hozzákeverünk :
1/4 csésze mazsolát
1/4 csésze kesudiót
1/4 csésze pisztáciát
1/4 csésze apróbbra vágott datolyát.

Öntetként: 1/ 2 csésze méz (vagy agave szirup), 4 evőkanál szezámolajat keverünk össze 3 evőkanál petrezselyemmel - melyet a zöldséges magvas mixre öntünk.

Nincsenek megjegyzések: