

Hozzávalók:
1 sárgarépa
1/2 cékla
1/2 lilahagyma
1 csésze őrölt sárga lenmag
1-2 kanál nyers hántolt kendermag
1 csésze csíráztatott hajdina
fűszerek: só, bors, pirospaprika, chilli, köménymag, hagymapor
A zöldségeket aprítógépben morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a sárga lenmaggal, kendermaggal. Egy sűrű tésztaszerű anyagot kapunk. A hajdinát is megforgatjuk kicsit az aprítógépben, hogy a szemeket összetörje, nem kell pépesre dolgozni. Hozzákeverjük a zöldséges, lenmagos masszához. Fűszerezzük ízlés szerint, jó magyarosan. Nem szabad sajnálni a fűszereket, közben kóstolgatni kell.

És ezután jön a golyók formázása: kiváló meditációs gyakorlat, el lehet közben gondolkozni a semmin...
Aszalógép tálcájára sorba rendezzük a golyókat, és 4-5 órán át aszaljuk. 2 óra után lehet rajtuk fordítani egyet, hogy mindenhol egyenletesen aszalódjanak.
Akkor jó, ha kívül már ropogós réteg keletkezik rajta, de belül még egy kicsit puha marad.

Tényleg finom volt, jó könnyű, nem olyan tömény, mint a fasírtok általában:-)
VálaszTörléssziasztok!
VálaszTörlésmeg tudnatok nekem irni, hogy honnan tudnek kendermagot szerezni?
elore is koszi!
andras
Kedves András, tőlem most tudsz kendermagot venni, kérlek írj nekem a gitta@nyersetelakademia.hu ra, és megbeszéljük a részleteket!
VálaszTörlésüdv: Gitta