2009. január 14., szerda

Kréker és saláta

A káposzta saláta vissza lett tapsolva. A kréker is elfogyott.

Tegnap újra készítettem zöldséges krékert és káposzta salátát. A kréker nem csak finom, de szép is lett, gondoltam megér egy újabb bejegyzést, már csak a fotó miatt is. A recepten is finomítottam, leírom azt is.


Meg kell említenem, hogy a legelső sikeres próbálkozásom kréker ügyben Bogi receptje alapján történt, íme az eredetije . A káposzta saláta menta nélküli változatát pedig Sacitól tanultam.

Zöldséges lenmagos kréker

2-3 szál sárgarépa
fél gumó cékla
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb paprika
kevés petrezselyem zöldje
pár szál zeller zöldje
pár levélke friss bazsalikom
kis marék napraforgó mag
2 csésze sárga lenmag
csipet só

A lenmagot megdaráljuk, és beáztatjuk annyi vízbe, hogy tésztaszerű massza legyen. Elég, ha addig ázik, amíg a zöldségeket elkészítjük.
A zöldségeket tisztítjuk, daraboljuk, és konyhai robotgépben morzsányi darabokra aprítjuk.
Sózzuk, ízesítjük, és összekeverjük a lenmaggal, hozzákeverünk egy kevés napraforgó magot.
Szétterítjük az aszaló tálcáján (ebből az adagból 2 lap lesz), és megaszaljuk. Amikor megfordítjuk, akkor konyhai ollóval helyes kis négyzetekre fel lehet vágni.

Káposztasalátás szendvics:


Egy zöldséges krékerre avokádó szeleteket karikázunk (a mennyiséggel óvatosan, nehogy túl zsíros legyen), erre tesszük rá a káposzta salátát. Ebből semennyi nem elég.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, és gusztusos. A káposzta salátát is leírnád? Bocs tudom hogy nem kívánság műsor ::))

    VálaszTörlés
  2. A káposzta saláta az előző előtti bejegyzésben le van írva itt: http://gittarawfood.blogspot.com/2009/01/ments-kposzta-salta.html
    Itt is szép képek vannak róla, és milyen finom!
    Dehogynem kívánság műsor!
    Nem magamnak írom ezeket, hanem nektek!!
    puszi, Gitta

    VálaszTörlés
  3. Szia Gitta!

    Amikor sütőben csinálod a kenyérkéket, akkor is ilyen szépek? Nekem sosem sikerül ilyen szépre. :(

    Bog

    VálaszTörlés
  4. Igen, a légkeveréses sütőben is hasonló lesz. Az a lényeg, hogy ne csak melegítsük, hanem a párát el is távolítsuk a levegőből. Vagyis nyitott ajtónál!
    A radiátor+hajszárító is jó lehet :)

    Ha túl korán vágom fel, akkor kunkorodik a széle, ha túl későn, akkor meg már nem lehet ilyen szépen vágni, hanem törik. Ezt el kell találni.
    puszi, Gitta

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, keresem, nyomtatom és készítem ::))

    VálaszTörlés