Egy idő után azokat a recepteket részesítem előnyben, ami egyszerűen és gyorsan kész van, mégis finom.
Ez a recept kivétel. Több összetevője van, mint amennyit én szívem szerint használnék, de most mégis kipróbáltam... és hát nem bántam meg. Igazi különlegesség lett!
Hozzávalók:
Zöldségek: 2 sárgarépa reszelve, 1 cukkíni kockákra vágva, 1/2 paprika kisebb darabokra vágva, 1/2 fej lilahagyma, friss gyömbér reszelve, egy marék mazsola, valamilyen édes gyümölcs, ami most 1 őszibarack volt, és néhány friss menta levél (szerintem más zöldségekkel is jó, brokkoli, retek, karfiol, zeller...)
Curry szósz: 3 dl kókusztej (kókusztejporból turmixoltam), egy marék szezámmag (ettől kicsit kesernyés lett), egy marék mazsola ide is, egy kanál miso (ez erjesztett szója vagy rizs, nagyon különleges ízt ad), 1 teáskanál curry por, 1 narancs leve.
Sem sót, sem édesítőszert nem tettem bele, a miso sós volt, az aszalt és friss gyümölcsök édesek.
A zöldségek darabolás közben:
A barack és a mazsola is hozzájött:
A szószt külön nem fotóztam le, de így nézett ki, amikor a tálban a zöldségekre ráöntöttem a levet:
Elkészítés:
A zöldségeket összevágjuk, tálba tesszük. A szószhoz a hozzávalókat turmixgépben simára keverjük, és a zöldségekre öntjük. Nem kell megijedni, ilyenkor a szósz még híg, de a zöldségek be fogják szívni, és egy óra múlva már egy ízben összeérett, nagyszerű ételt kapunk. A szószból az ízeket és a nedvességet beszívják magukba a zöldségek, és felpuhulnak. A végén tettem még hozzá apróra vágott aszalt paradicsomot... az a piros ott a tetején :)
Reggel elkészíted, dobozba teszed, és délben jól megeszed. Délre ilyen szépen összeáll:
Pár levélke menta, egy kis paradicsom jól illik hozzá, egy pár szem mandula vagy kesudió... nem árt neki.
Rágd meg jól!
Nem bonyolult, egyáltalán. Ennyi előkészítés után megpárolni, kevergetni, készre főzni - ez még legalább félóra. Az egész nagyon gusztusos!
VálaszTörlésSzia Gitta!
VálaszTörlésÉn annyira, de annyira imádom a curry-t, hogy ma meg is csináltam és ISTENI finom!!!!