tag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post7593552080138751255..comments2023-05-27T17:58:02.679+02:00Comments on Gitta nyersétel blogja: Nyers mákos, diós beigliGittahttp://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-34310615067842762202013-12-22T11:13:21.799+01:002013-12-22T11:13:21.799+01:00Köszi a választ! Beszámolnék az eddigi tapasztalat...Köszi a választ! Beszámolnék az eddigi tapasztalataimról, hátha valakinek segít. Végül úgy oldottam meg, hogy a turmixgépet turmixolás közben ütögettem az asztalhoz, így lepotyogott az oldalára ragadt alma a kés útjába. (Hogy a gép mennyire vette zokon, még nem tudom :) Mivel aszalóm nincs, így sütőben szárítottam, és igaz, hogy nyersen fél centi volt a massza, de mire kiszáradt, már jó, ha 2 mm volt. És ki is száradt törősre, mert nekem valamiért nem engedte el a papírt, és azt vártam, hogy majd akkor megfordítom. Lidl-es sütőpapír, szóval lehet, hogy másikkal jó lett volna. De megoldottam. Először is megfordítottam, és a sütőpapírra nedves papírtörlőt borítottam, és egy idő után le tudtam valahogy szedegetni. Az én lapom alatt a (valószínűleg nem megfelelő) papír összeráncosodott, és az aszalványból kis munkával ki kellett piszkálni a papírcsíkokat. Aztán visszafordítottam, és a másik oldalt is rehidratáltam a nedves törlővel. Most azt várom, hogy annyira rugalmas legyen, hogy fel tudjam tekerni. Ha már biztató a helyzet, akkor rárakom a tölteléket, és úgy is pihentetem egy darabig, hogy puhuljon. Amúgy a szélén letört darabokat csipegetve ízlik :)Mónihttps://www.blogger.com/profile/12278089522506476680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-48221995159171504762013-12-21T18:54:11.642+01:002013-12-21T18:54:11.642+01:00Bármivel lehet pépesíteni az almát... a lényeg, ho...Bármivel lehet pépesíteni az almát... a lényeg, hogy teljesen pépes legyen. Kézi reszelés után még mindig bele lehet tenni a turmixgépbe, és ha kell, pici víz is mehet mellé... <br />sok sikert!Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-1018570978367730142013-12-21T18:51:30.807+01:002013-12-21T18:51:30.807+01:00Én éppen most szenvedek az alma turmixolásával, de...Én éppen most szenvedek az alma turmixolásával, de vizet nem akarok hozzátenni, így meg nem akar "összezuhanni", 2 másodperc múlva már üresen forog a kés, ki kell nyitni, és lekapargatni. A jövőbeni egyszerűsítés miatt kérdezném, hogy nem lehetne az almát almareszelőn pépesíteni?Mónihttps://www.blogger.com/profile/12278089522506476680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-30002495435305896562013-12-16T23:15:41.701+01:002013-12-16T23:15:41.701+01:00A töltelékhez tehetsz még mézet, narancs kifacsart...A töltelékhez tehetsz még mézet, narancs kifacsart levét, beáztatott, összeturmixolt datolyát, ezektől mind lágyabb és édesebb lesz. De ha nem cél az édesítés, akkor mehet bele egy kevés víz :)<br />Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-12931671412284663162013-12-15T21:25:40.524+01:002013-12-15T21:25:40.524+01:00Kedves Gitta!
Ma én is kipróbáltam, de nem olvasta...Kedves Gitta!<br />Ma én is kipróbáltam, de nem olvastam el előtte, hogy legalább fél centi vastagra kell hagyni, így sajnos eltört több helyen, de majd legközelebb jobb lesz.<br />Az én kérdésem még az lenne, hogy a töltelék mitől lesz kenhetőbb? Én több citromlevet tettem hozzá, de nem hinném, hogy elegendő lenne a lap megpuhulásához.<br />MonikaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/16338430561485990820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-23771110788214419912011-05-30T19:06:33.629+02:002011-05-30T19:06:33.629+02:00Nagyon köszi a segítséget!Nagyon köszi a segítséget!Zsuzskahttps://www.blogger.com/profile/18098481222267394523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-81349084321942183962011-05-30T15:46:13.903+02:002011-05-30T15:46:13.903+02:00Szia Zsuzsa! Ha csak gyümölcsöt turmixolsz össze v...Szia Zsuzsa! Ha csak gyümölcsöt turmixolsz össze víz nélkül, akkor pont jó lesz az állaga. <br />A kiszárított lap rugalmas lesz, nem törik. Kb. fél cm vastagságban érdemes kiteríteni. Egy nagy tálcára kb 50 dkg gyümölcsmassza kerül.Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-64151894991138859472011-05-29T14:07:53.423+02:002011-05-29T14:07:53.423+02:00Kedves Gitta! Nagyon tetszik a gyümölcslapos recep...Kedves Gitta! Nagyon tetszik a gyümölcslapos recepted, mindenképpen szeretném kipróbálni. Milyen állagúnak kell lennie a masszának aszalás előtt? Honnan látom, hogy elég sűrű vagy éppen túl sűrű-e? És milyen vastagon érdemes szétteríteni a masszát? És még van egy utolsó kérdésem: nem törik könnyen a lap feltekeréskor? Előre is nagyon köszi a válaszod!Zsuzskahttps://www.blogger.com/profile/18098481222267394523noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-75504847268153357092010-09-01T10:11:48.665+02:002010-09-01T10:11:48.665+02:00Kedves Pál, várom a jelentkezését, Gitta (gitta@wi...Kedves Pál, várom a jelentkezését, Gitta (gitta@wisoft.hu)Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-81036179616434117382010-09-01T09:21:58.225+02:002010-09-01T09:21:58.225+02:00Üdvözletem... egészségügyi okok miatt kell átálnom...Üdvözletem... egészségügyi okok miatt kell átálnom a nyers étkezésre és ezzel kapcsolatban lenne néhány személyes kérdésem.... amennyiben lehetséges privát üzenetben kérdezni.. tisztelettel .Nagy PálDanci https://www.blogger.com/profile/09047384281093637829noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-86024933577268826402008-12-22T06:51:00.000+01:002008-12-22T06:51:00.000+01:00Szia Bog!Tapasztalatom nincs, mert nálunk a mákos ...Szia Bog!<BR/>Tapasztalatom nincs, mert nálunk a mákos még születése napján elfogyott :), a diós pedig tegnap, tehát nem volt ideje megromlani. <BR/>Attól is függ, mennyire lett lédús, mert a régebbi tapasztalataim alapján, egy nyers étel minél szárazabb, annál tovább eláll.Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-46622061611837866862008-12-21T19:37:00.000+01:002008-12-21T19:37:00.000+01:00Szia Gitta!És mondd csak, meddig áll el ez a finom...Szia Gitta!<BR/><BR/>És mondd csak, meddig áll el ez a finomság? <BR/><BR/>BogiBogihttps://www.blogger.com/profile/00096686411206721737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-66943995752511051952008-12-19T20:43:00.000+01:002008-12-19T20:43:00.000+01:00Köszönöm!Köszönöm!Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-16077516956129124502008-12-19T16:28:00.000+01:002008-12-19T16:28:00.000+01:00Csatlakozom, ez nagyon klassz!!!Csatlakozom, ez nagyon klassz!!!Katahttps://www.blogger.com/profile/15548847344053676466noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-58572349461497322132008-12-19T16:12:00.000+01:002008-12-19T16:12:00.000+01:00Azta, nem semmi! Hogy mik vannak...!:-) Nagyon ügy...Azta, nem semmi! Hogy mik vannak...!:-) Nagyon ügyes vagy!siccikehttps://www.blogger.com/profile/12566636195644042022noreply@blogger.com