csírákkal |
Hozzávalók:
1 nagyobb avokádó
2 savanykás alma (elhagyható. alma nélkül kicsit több citromlét használjunk)
¼ fej káposzta
pár csepp citromlé
só, bors
Az avokádót villával összenyomkodjuk, a káposztát és az almát konyhai robotgépben finomra aprítjuk (vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük), majd összedolgozzuk az avokádóval. Ízlés szerint ízesítjük citromlével, sóval, borssal.
nyers kenyérre kenve |
Tudtad?
Az avokádó jó hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, és vitamintartalmának köszönhetően kitűnő antioxidáns.
Az avokádó telítetlen zsírsavakban gazdag, B-, C-, E- és A-vitamint tartalmaz. Az érett gyümölcsben kálium, foszfor, vas, nátrium, valamint kalcium és magnézium is megtalálható. B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon- (melatonin-) termelését. Fogyasztását magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást. A benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre és csökkentik a koleszterinszintet. (wikipédia)
És együtt |