tag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post4018668650894653803..comments2023-05-27T17:58:02.679+02:00Comments on Gitta nyersétel blogja: Gyümölcslé, zöldséglé II.Gittahttp://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-31677733425446353942017-10-04T11:22:25.618+02:002017-10-04T11:22:25.618+02:00Nagyon szépen köszönöm!!Nagyon szépen köszönöm!!Violahttps://www.blogger.com/profile/06774925778744113027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-67313401603635326982017-10-04T11:11:33.989+02:002017-10-04T11:11:33.989+02:00Fagyasztással csökken a tápérték, de nem annyira, ...Fagyasztással csökken a tápérték, de nem annyira, mint főzéssel. Ha nyersen használod fel, akkor kiengedés után rövid időn belül el kell fogyasztani, így elég sok minden még tud hasznosulni :) <br />Gondolj csak arra, hogy a magok télen fagyban várják a tavaszt, hogy csírázhassanak, és elinduljon az élet. A fagy nem teszi tönkre az enzimeket... <br />De ha megfőzöd őket, abból már nem lesz új élet, az már nem csírázik ki :) Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-8931715297768526942017-10-03T20:39:05.976+02:002017-10-03T20:39:05.976+02:00Nagyon köszönöm...:) ha lefagyasztom utána azért m...Nagyon köszönöm...:) ha lefagyasztom utána azért marad benne a turmixhoz vmi ,vitamin, :) azért? Vagy teljesen megölöm a növényt...Violahttps://www.blogger.com/profile/06774925778744113027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-38168950426275968832017-10-03T18:06:26.128+02:002017-10-03T18:06:26.128+02:00kedves Meli,
5 kg az nagyon sok :)
hűtőszekrényb...kedves Meli, <br />5 kg az nagyon sok :) <br />hűtőszekrényben eláll egy hétig, de egy hét alatt sem lehet ennyit megenni... <br />Adj belőle barátaidnak :) <br />Kisebb csomókban fagyaszd le, jó lesz későbbi felhasználásra. <br />Aszalhatsz belőle jó kis lapokat, http://gittarawfood.blogspot.hu/2017/05/nyers-vegan-tortilla-zoldsegekkel.html ezeket is fel tudod használni később... <br /><br />sok sikert :) Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-23757924363273163262017-10-03T11:42:10.577+02:002017-10-03T11:42:10.577+02:00Kedves Gitta,
Érdeklődnék, hogy spenót, zöld levé...Kedves Gitta,<br /><br />Érdeklődnék, hogy spenót, zöld levél tárolását, te hogy szoktad megoldani? Kaptunk 5 kg friss spenót levelet, de félek, hogy tönkremegy, mert még a napi kétszeri zöld turmix készítés mellett sem tudom ezt a mennyiséget elhasználni két-három nap alatt.<br /><br />Köszönöm<br /><br />MeliViolahttps://www.blogger.com/profile/06774925778744113027noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-915564787525026802012-09-03T18:59:11.654+02:002012-09-03T18:59:11.654+02:00Kedves Gitta!
Köszönöm!
VikiKedves Gitta!<br />Köszönöm!<br />Vikikahlan_amnellhttps://www.blogger.com/profile/09495411868904150649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-21790870345231623762012-09-01T19:41:46.070+02:002012-09-01T19:41:46.070+02:00A zöld turmixok elkészítés után elkezdik veszíteni...A zöld turmixok elkészítés után elkezdik veszíteni erejüket. De még 10 órával később is energiadús, enzimdús ételek, és még mindig ajánlhatók fogyasztásra. <br />Viktória Boutenko könyvében is előző nap készítették el a kísérlet résztvevőinek az italokat, és még így is érezhető, sőt mérhető volt a jótékony hatásuk. <br />Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-59193623820051499912012-09-01T19:06:57.796+02:002012-09-01T19:06:57.796+02:00Kedves Gitta! Azt szeretném megkérdezni, hogy a zö...Kedves Gitta! Azt szeretném megkérdezni, hogy a zöld turmixot (pl banán.spenót)meddig érdemes tárolni? Lesz-e baja, ha az elkészítés után 1-2 órával tudom csak meginni. Vagy este elkészítem és másnap reggel iszom. Járok úszni reggelente majd most szeptembertől, és szeretnék energiadús reggelivel indítani, de úszás után tervezném. Így is értékes maradna, ha pár órát áll a flakonomban? Köszönöm!kahlan_amnellhttps://www.blogger.com/profile/09495411868904150649noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-66637290804203812632009-07-06T22:53:05.010+02:002009-07-06T22:53:05.010+02:00Köszi a választ.
Valahogy a levek nekem gyümölcslé...Köszi a választ.<br />Valahogy a levek nekem gyümölcslébe jobban mennek, de az is ritkán. Viszont gyakran feltekerek jópár káposztalevelet, bele a zacskóba, viszem munkába ebédre salátának :) Ugyanígy mást is, de lehet, hogy jobb lenne átszoknom a turmixolásra.Bridgehttps://www.blogger.com/profile/08058429582975006091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-38131243239325016942009-07-06T09:48:28.478+02:002009-07-06T09:48:28.478+02:00Szia Bridge, igen, a gabonaféléket, hüvelyeseket é...Szia Bridge, igen, a gabonaféléket, hüvelyeseket és a krumplit nem szabad nyersen enni. A kelkáposzta biztosan nem tartozik ide. Talán azért kerülhetett a kelkáposzta is a tiltott növények közé, mert erős a rostja, és jó alapos rágás nélkül bizony elég nagy feladatot ró az emésztő szerveinkre. Ezért ajánlott a kelkáposztából turmixot, zöldséglét készíteni! Nagyon egészséges magas ásványi anyag tartalma miatt. Én a leveles változatot (leveles kel) minden nap iszom, és semmilyen emésztési problémát nem okoz.Gittahttps://www.blogger.com/profile/05434848020652680110noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6413121570735294244.post-29740335783740253282009-07-06T09:33:00.107+02:002009-07-06T09:33:00.107+02:00Gitta!
Azt hallottam, hogy gabonaféléket, hüvelye...Gitta!<br /><br />Azt hallottam, hogy gabonaféléket, hüvelyeseket (nem a csíráztatottat mondom) krumplit és kelkáposztát nem szabad nyersen enni Csak úgy feltűnt, ahogy láttam a recept között. A krumplit a keményítő miatt, a kelkáposztát szintén az ilyen formában való emészthetősége miatt.<br />Te mit tudsz erről?Bridgehttps://www.blogger.com/profile/08058429582975006091noreply@blogger.com