Még egy édesség: gyorsan készen van, és persze nagyon finom. Ha erre most rákattansz, egy darabig garantáltan naponta fogod elkészíteni. És nem csak magadnak, de a családnak is. Különösen ajánlom vendégeknek, ugyanis nem kell mondani, hogy miből van, nem fogják észrevenni, hogy nyers. (nem úgy a nyers gomba, vagy brokkoli azonnal üvölt, hogy ez nem a megszokott...)
Első réteg:
20 dkg áztatott dió (vagy kesudió)
10 dkg mazsola
pici fahéj
ízlés szerint édesítő: most a nyírfacukrot ajánlom, hogy ne legyen ragacsos, hanem kicsit darabos maradjon.
Második réteg: 1/2 kg tetszés szerint gyümölcs. Lehet akár fagyasztott piros bogyós gyümölcs, alma, banán, narancs, szőlő. Legyen benne édesebb és savanyú vegyesen.
Harmadik réteg:
20 dkg kesudió
1 banán
1 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
pár csepp citromlé
tiszta víz
1 teáskanál psyllium husk (utifűmag héj)
Az első réteget konyhai robotgépben dolgozzuk morzsásra, és a poharak aljára rakjuk, kb 1/4 részben.
A következő réteg a gyümölcsöké, szépen, vegyesen 2/4 részben
A harmadik réteg a csokis kesudió, amit kevés vízzel simára turmixolunk (turmixgép van botmixer). Az utifűmag héj a sűrítés miatt kell, ha nincs az sem baj. Annyi vizet tegyél bele, hogy egy sűrű, sima masszát kapj. Ez a réteg szintén 1/4 részben kerül a pohárba. A fotón ez a réteg vastagabbnak tűnik, de csak azért, mert lefolyt a gyümölcsök mellett.
A tetejét díszítsd kedved szerint menta levelekkel, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel, meglátod a siker nem marad el.
8 megjegyzés:
Ezt szívesen megcsinálnám, hol kapok utifűmaghéjat? :)
Hú Gitta,
ez gyönyörű!!!!
Ez lesz a mai nasim:-)))
Kösziiiiiiii
Ez nagyon tetszik!!!
Kata, utifűmag héj a bio boltok polcain! Ahol nincs, ott szólni kell, hogy hozzanak, mert a nagykerben lehet kapni többfélét is.
Ildi, Anna, köszönöm! Finom is volt, nem csak szép! És pikk pakk készen van... ez sem utolsó!
Köszi, akkor megnézem a nagykerben ( Mediline - ban szoktam vásárolni ), remélem, ott is van!
Az áztatott dió miben van áztatva ? :)
Andi, minden olajos magot (és a babféléket is) felhasználás előtt tiszta vízben áztatni kell, hogy az enzimgátlók felbomoljanak.
Az áztató vizet gyakran kell cserélgetni, sokszor át kell öblíteni.
Nagyon finom lehet, no, talán majd holnap... A nálunk is honos diófélék pártján vagyok, de a kesudió-krém állaga valahogy mintha habosabb, krémesebb lenne, olyan sokoldalú! Majonéznek is nagyon finom volt, mikor a Nyersétel Akadémián kóstoltam :-)
Megjegyzés küldése